fbpx

Stilte verbindt.

Stilte verbindt Angst & Moed, Verdriet & Hoop, Leven & Dood.

In de stilte zijn tegenstrijdige gevoelens tegelijk aanwezig en kun je voelen hoe Groot & Klein je bent.

In de Stilte hoef je niet te kiezen, geen mening of oordeel te hebben, en merk je misschien hoe onwennig dat is, hoe onzeker dat voelt.

Wees niet bang je Onzeker te voelen. Laat het toe, in de stilte, voel het ècht. Ze zal het verbinden, misschien wel met Vertrouwen.

Vertrouw de Stilte. Ze komt je iets brengen, iets heel persoonlijks.

Stil maar, wacht maar, laat het maar toe!

Stilte-momenten

Stilte verbindt en ik verbind me graag in de Stilte met anderen. Gewoon offline, ieder op je eigen plekje. Vaak op een avond om 21 uur, ongeveer 1 keer per week ben ik 10 minuten stil met een open hart voor een ieder die zich aansluit. Dan zoek ik een rustig plekje op, sluit ik m’n ogen en verbind ik me met de Stilte. Om 21.10 uur buig ik mijn hoofd in dankbaarheid, sluit ik af en gaan we ieder weer onze eigen weg.

“En wat moet ik dan doen?”, vraag je je misschien af. Misschien heb jij je eigen manier om je te verbinden met een moment van stilte, dan doe je dàt. En anders ga je gewoon ergens rustig zitten, sluit je je ogen, haal je adem, voel je je lichaam en laat je je gewicht wat zakken. Wees maar aanwezig bij alles wat er voorbij komt en wat zich laat voelen. Misschien is het fijn vooraf een (vriendelijk) alarm-signaal te zetten op 21.10 uur. Haal dan nog even diep adem, zucht uit en bedank jezelf.

Doe je mee?

Op de dag zelf van een stilte-moment (ik voel vaak die ochtend dat het gaat plaatsvinden) laat ik het weten via de sociale media. En omdat, net als ik, niet iedereen daar iedere dag op aanwezig is of alles ziet, is er ook een groep wie ik het via een persoonlijk en vrijblijvend WhatsApp berichtje laat weten. Voor wie het die avond past kan dan aansluiten.

Wil je (een keer) meedoen? Je mag het me laten weten, dat zou ik heel leuk vinden.

En wil je graag (voortaan) een seintje ontvangen voor een volgend stilte-moment? Laat het me maar weten. Dan stuur ik je vooraf, op de dag zelf, een seintje via Whatsapp of mail. Ik plaats het ook op Facebook en Instagram (@rustkompasdagen).

Ik Vertrouw erop dat de Stilte je zal Verbinden met jezelf. Stil maar, wacht maar, laat het maar toe.

Liefs Marriët