fbpx

Welkom bij de Rust & Kompas dagen

Een dag ontspannen, in verbinding met jezelf.

Soms ben je op zoek naar een plek waar je terug bij jezelf kunt komen. Waar je met rust gelaten wordt door alles van buiten en je eindelijk toekomt aan alles van binnen!
Die plek bieden de Rust & Kompas dagen. Een dag om in contact met jouw gevoel te zijn of dit te versterken, ruimte en richting te vinden in wàt je voelt, en betekenis te ontvangen in jezelf.

MeTime

Gedurende een ochtend dieper ontspannen? Leren, ontdekken, ervaren hoe dat voor jou werkt en wat het je brengt, ook in de periode daarna? Lees dan ‘hier‘ verder over de MeTime-ochtenden, 1x per kwartaal, vlakbij Zwolle/Dalfsen.

Yoga in Heino

Dieper ontspannen en rusten kan ook tijdens een extra lange, ontspannende yogales van mij, 1x per maand op woensdagochtend. Op een fijne locatie vlakbij Zwolle/Dalfsen. ‘Hier‘ lees je daar meer over.

Aanmelden of vragen stellen

Wil je je aanmelden, heb je vragen of wil je om een andere reden contact? Ik hoor graag van je, en beantwoord je zo spoedig mogelijk!

Nieuwsbrief

Via de nieuwsbrief houd ik je graag op de hoogte over mijn activiteiten en deel ik soms iets over Rust, Stilte en Voelen. Je ontvangt hem enkele keren per jaar.

Rust & Kompas dagen

Wat doen we op zo’n dag?

Wat jij mag doen op zo’n dag is naar binnen keren, bij jezelf aanwezig zijn en aandacht geven aan wat daar leeft en aan de intentie, het verlangen of behoefte waarmee je binnen komt.

En omdat ontspannen en naar binnen keren niet altijd ‘zomaar’ of ‘gewoon’ gaat doen we het samen alleen. Ik bied je ruimte & structuur, inhoud & vrijheid, zodat jij jezelf daarin kunt spiegelen en ervaren, in contact kunt zijn mèt of zakken ìn jezelf.

Er is bijvoorbeeld ruimte voor Holistische werkvormen, milde oefeningen vanuit de Do-In Yoga, voor de ademhaling, meditatie, creatieve- en schrijfoefeningen, en vooral voor heel veel ervaren en voelen. Want voelen brengt één en ander in beweging, en daarmee Rust!

Deze dag is er voor jou om jouw gevoel te volgen. Je komt voor jezelf en je bent vrij om wel of niet deel te nemen aan het 'programma'. De gezamenlijke opening, lunch en afsluiting zijn vaste momenten. Verder is er ook in het programma ruimte met vrije tijd.

In een plenaire ruimte vormen we een kring, openen we de dag en sluiten hier ook af. We laten hier de stilte en de rust binnen en maken het een veilige ruimte waarin je de oefeningen op jouw manier kunt ervaren. Hier zijn meditatiekussens, (yoga)matjes en dekentjes aanwezig.

Ik kies waar mogelijk voor locaties waar er ook aangrenzende ruimtes zijn met tafels, stoelen, hoekjes en plekjes om even weg te dromen of met jezelf bezig te zijn, en waar je naar buiten kunt. Er zijn creatieve materialen aanwezig, zoals kleurpotloden, (schrijf)papier en pennen en intuïtief materiaal om je inspiratie 'aan' te zetten. Zoek er gerust een fijn plekje mee op. Dat kan ook in de plenaire ruimte zijn.

Tijdens de momenten van 'vrije tijd' ben ik aanwezig voor vragen, een kort praatje, iets wat je met mij wilt delen of begeleiding. De meer gerichte begeleiding kan individueel zijn of met een klein groepje. Alles in overleg en hoe het ontstaat.

In de stilte komt naar voren wat voor jou betekenis heeft.

In rust en stilte de verbinding met jezelf versterken.

Ervaar fysieke strekkingen waardoor je dieper ontspant op alle lagen.

Met aandacht voor het naar binnen keren, en het voelend aanwezig zijn in jezelf.

Ik heb genoten van de stilte en het proces wat het teweeg heeft gebracht. Ik besef dat ik stil-zijn vaker nodig heb en ben aan het kijken hoe ik dit in mijn dagelijkse leven kan toepassen. 

Marriët is een fijne begeleidster, ze heeft alles goed in de gaten:  wanneer er behoefte is aan stilte en wanneer er behoefte is aan een kort gesprekje.”

 Kirsten Zwijnenburg

Het is in mijn hoofd nu veel lichter. Ik begon de dag met veel gapen en normaal denk ik dan dit wordt een dag koffie drinken, wat dan ook niet helpt. Maar nu is het in mijn hoofd veel lichter, en de vermoeidheid is ook weg.., ik had aan het begin van de dag ècht niet kunnen bedenken dat ik me nu zo zou voelen..!” 

Eleonore Wolters

Voor wie zijn deze dagen? En is het wel wat voor mij?

Deze dagen zijn voor vrouwen. Vrouwen die een plek zoeken waar ze de verbinding met zichzelf kunt verdiepen of versterken. Die de behoefte kennen om stil te staan bij wat ze voelen en dit plek, betekenis en richting willen geven. Die het verlangen voelen of de noodzaak weten van regelmatig bewust terug te keren naar zichzelf, naar binnen naar wat daar leeft en van zich laat horen, zien en voelen.

Ben jij zo’n gevoelige vrouw die haar gevoel als kompas in haar werk en leven inzet of meer wil inzetten? Of die gewoon behoefte heeft aan rust en ontspanning? En kun je daar wel een omgeving en aanbod bij gebruiken dat daarin ondersteunt en helpt, dat ruimte en veiligheid biedt, waar jou gevoel er mag zijn? Dan zijn de Rust & Kompas dagen voor jou!

 

Moet ik ervaring hebben met dingen als mindfulness, meditatie of yoga?

Nee hoor dat hoeft niet. Alhoewel veel vrouwen die zich aangetrokken voelen hier wel ervaring mee zullen hebben; al was het maar via herkenning wanneer je er over leest. Je hoeft geen ervaring te hebben, je mag het gewoon ervaren. Waarschijnlijk leeft er in jou ook het besef dat in alles dat je ervaart jij jezelf kunt spiegelen, kunt zien, horen en voelen. Daar zijn de oefeningen ook voor bedoelt. Je mag zelf en tijdens de dag kiezen en voelen wat op dat moment wel of niet bij je past, waar je wel of juist niet aan wilt meedoen.

Is het een stilte-dag zoals ik van de Mindfulness ken?

Een Rust & Kompas dag bevat veel stilte. Toch is het geen volledige stilte-dag. Er zullen momenten zijn waarop we ook (kunnen) spreken, want het zoeken en vinden van woorden en het uitspreken ervan kan zoveel doen! In het delen en uitspreken van gesproken woorden zal tegelijkertijd ook stilte aanwezig zijn, doordat we niet reageren op elkaar, maar enkel spreken vanuit en over onszelf. In de zorgvuldige stilte die we daar samen omheen leggen kunnen we onszelf beter verstaan en mogen we ons verbonden en veilig weten met elkaar.

'Samen alleen', wat bedoel je daarmee?

Ontspannen en naar binnen keren is iets wat je in essentie alleen zelf kunt doen. Maar het kan fijn zijn om dit niet altijd maar ‘alleen’ te doen. In het samen-zijn en in het (ook ongesproken) contact met elkaar gebeurt er méér. Wat dat is voor jou kun jij alleen zelf ervaren.

Ik vind in een groep zijn soms lastig...

Dat is ok! Juist deze dag mag je ook (letterlijk) je ogen sluiten voor anderen. Jij bent hier vandaag voor jezelf.., ook daarin mag je ontspannen. Ik help je door voor een ontspannen, rustige sfeer te zorgen en je, telkens opnieuw, uit te nodigen bij jezelf te blijven en voor jezelf te zorgen.

Voor wie is het niet?

Deelname vraagt om een bepaalde basis en draagkracht in jezelf, een gevoeld weten dat jij je eigen weg en proces loopt en leeft.

Zit je op dit moment in een onstabiele periode waarbij je kunt vermoeden dat naar binnen keren, ontspannen en voelen dingen los kunnen maken of reacties kunnen geven waarbij je eigenlijk professionele hulp en steun nodig hebt? Dan zijn deze dagen op dit moment niet voor jou.

Wanneer je te maken hebt met een burnout of hieruit herstellende bent kun je op zich mee doen. Mijn advies is om hierin eventueel te overleggen met je (huis)arts, coach/therapeut, of andere begeleider. Niet alleen om te bepalen wanneer deelname past, maar ook om mogelijke reacties, inzichten en gevoeligheden samen verder op te pakken.

Wat ‘doen’ we zo’n dag?

Een voorbeeld-dagprogramma:

Binnenkomst en landen

Kom je van verder dan is het vast fijn te weten dat je op de locaties altijd wat eerder welkom bent om binnen te stappen. Ik ben dan misschien zelf ook nog bezig met wat voorbereidingen. En jij kunt dan vast wat rondkijken, toilet bezoeken, wat drinken en misschien gewoon alle ‘reisperikelen’ en indrukken van de ochtend wat laten zakken.

Stil worden en bij jezelf mogen zijn

We starten plenair in een kring. En nee, we gaan ons niet gelijk aan elkaar voorstellen. Het eerste deel gaat er om dat je je aandacht nog wat sterker naar jezelf toe mag trekken. En dat je (on)bewust of intuïtief verbinding maakt met dat wat je die dag aandacht wilt geven of wat die dag blijkbaar de aandacht wil krijgen. Een open houding temidden van alles wat er is in jou.

Vertragen, bewegen, ruimte maken

Wanneer je dat wilt kun je mee-bewegen naar binnen. Ik neem je mee langs strekkingen uit de Do-In Yoga. Dat doe ik heel vertraagd en ik vraag je om heel bewust te voelen. ‘Na-doen en mij volgen’ aanvullen met ‘zelf vormen en jezelf volgen’.

Vrije tijd

Tijd voor jezelf. 

Lunch

Gezamenlijke lunch waarin je de stilte in jezelf mag bewaren. We hoeven niet ‘sociaal te doen’, maar verplichte stilte hoeft ook niet. Kijk maar eens wat er dan gebeurt en hoe je dat ervaart.

Rust & vrije tijd

Na de lunch is er ruimte om te rusten. Misschien zoek je zelf een plekje op, of wil je even naar buiten. Misschien volg je mij in de plenaire ruimte in zachte oefeningen richting fysieke en zintuigelijke rust. Dit gaat over in vrije tijd. Tijd voor jezelf.

Meditatie / oefening

Wanneer je dat wilt volg je een begeleidde meditatie of oefening. Je mag erop vertrouwen dat ik deze zó geef dat er ruimte is voor jouw eigen gevoelens, processen, beelden en inzichten 

Vrije tijd

Tijd voor jezelf. 

Bewust afronden en eventueel uitspreken

We eindigen zoals we startten. Er is geen ‘verplicht’ eind-rondje, maar wie wil mag uitspreken wat er van binnen leeft of hoe dingen zijn ervaren. Vanuit deze aandacht voor jezelf bewegen we nu ook weer wat naar buiten toe. We ronden de dag in kring af en gaan ieder weer verder op onze eigen weg.

En wie ben ik?

Ik ben Marriët. Ik laat mensen graag ontspannen in hun mens-zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat je gewoon mag voelen wat je voelt, ook de ‘negatieve, boze, slechte of zwakke’ gevoelens. Ieder gevoel is belangrijk, vraagt aandacht en/of wijst je de weg!

Ik geef geen antwoorden maar wel ruimte en vertrouwen om te vinden wat gevonden of hervonden wil worden in jou.
Dat ik dit graag ‘geef’ zegt alles over mij en wie ik ben. Wat ik de ander graag geef is wat ik zelf zo nodig heb en heb gehad, en is wat ik vaak moeilijk kon en kan vinden in de wereld en de mensen om mij heen.

Waar ik als sensitieve vrouw goed in ben (geworden) is naar binnen te keren en het contact aan te gaan met mijn eigen gevoel. Dat naar binnen keren is soms trouwens een valkuil, maar steeds meer mijn kracht. Ik neem mensen graag mee naar die lagen in zichzelf en wéét dat wat ‘goed’ is voor jou zich vanzelf zal ontvouwen.., ontspan maar, adem maar, voel maar … je lichaam wéét, je kompas laat zich voelen en je levensenergie en inspiratie kan weer stromen.

Marriët

Eerstvolgende Data, locaties en Prijzen

Serre
yurt

Locatie: Olst

Nog geen nieuwe data gepland

Tussen Zwolle en Deventer, in het groene buitengebied van Olst, verblijven we in een inpandige, Mongoolse yurt met aangrenzende keuken en lichte serre. Met verschillende plekjes om even met jezelf te gaan zitten, zowel binnen als buiten.

Adres:

Damshoekweg 2
8121 SB Olst

  • 10.00 – 15.30 uur; aankomst vanaf 9.30 uur.
  • Groepsgrootte: 4 – 10 deelnemers.
  • €80,- ; inclusief koffie/thee/water/soep
  • kennismakingsprijs: €50,-

(Spelregels en voorwaarden)

Locatie: Deventer/Twello

Nog geen nieuwe data gepland

We verblijven in de ruimtes van praktijk Zonnegoud, op het terrein van Zorgboerderij Sterrenland.

Deze dag is het fijn rustig op het terrein; er zijn geen klanten of medewerkers.

Adres:

Meermuidenseweg 19b
7391 TD Twello

  • 10.00 – 15.30 uur; aankomst vanaf 9.30 uur.
  • Groepsgrootte: 3 – 7 deelnemers.
  • €80,- ; inclusief koffie/thee/water/soep
  • kennismakingsprijs: €50,-

(Spelregels en voorwaarden)

Nog even afwachten?

Voel je er wel wat bij maar is het moment er nu nog niet voor jou? Laat me je dan af en toe even zachtjes aantikken via de nieuwsbrief, via de sociale media of LinkedIn.

Ik zal je dan op de hoogte houden en je leert mij dan langzamerhand ook wat beter kennen. En misschien rijpt het moment dan met je mee.

Mocht je andere vrouwen kennen aan wie je nu moet denken laat ze dan vooral weten van deze dagen. Tenzij je het voorlopig liever fijn voor jezelf houdt natuurlijk, daar kan ik me ook alles bij voorstellen.

Tot rust!