Jitske van Schaik

Jitske van Schaik

Yoga docente - Yoga met Jitske - maandagavond

Naast mijn baan in de hulpverlening en mijn werk als gewichtsconsulente geef ik ondertussen al een aantal jaar yoga-lessen. Ik heb een achtergrond als Pilates docente, Hot-Yoga docente en Vinyasa yoga docente. Mijn interesse om meer aandacht te besteden aan ontspanning en vitaliteit ontstond ongeveer 10 jaar geleden. Ik voelde zoveel druk van buitenaf om dingen te ‘moeten’ en legde mijzelf veel op. Ik ervaarde dat dit ook anders kon toen ik Yoga ging doen. Yoga leerde mij weer terug te keren naar de basis, terug naar mijzelf. En vanuit deze basis weet ik weer wat mijn grenzen zijn, wie ik ben en wat goed is voor mij.

In mijn yoga lessen besteed ik aandacht aan verschillende yoga houdingen, de ademhaling en meditatie op een
laagdrempelige manier. Ervaar meer rust door vanuit zachtheid naar jezelf te kijken en vanuit daar te
bewegen. Door op een zachte manier met jezelf om te gaan kun je je eigen innerlijke en fysieke kracht
weer voelen. Voel je erg welkom om bij mij een les te komen volgen.

Rianne Otte

Rianne Otte

Yoga docente - Yin Yoga - dinsdagochtend

Mijn naam is Rianne Otte-Schurink. Naast allerlei werkzaamheden ben ik bovenal moeder van 2 kinderen en echtgenote. Ik heb altijd gewerkt met kinderen als groepsleerkracht. Ik woon in Raalte en heb daar ook mijn eigen yoga-studio (zie ook www.yogaveerkrachtraalte.nl).

Yoga geven is iets wat ik heel graag doe.  Ik help kinderen en volwassenen graag bij het (leren) ontspannen. Om prikkels te verwerken op een eigen manier en op een eigen moment. Wil jij dieper (leren) ontspannen, je lichaam weer voelen en spanningen hierin loslaten? Je bent welkom bij de Yin Yoga lessen!

 

Monique Collée

Monique Collée

Do-In Yoga docente - Do-In Yoga met Monique - dinsdagavond en vrijdagochtend

Al tijdens mijn rechtenstudie ontdekte ik dat het leven uit méér bestaat dan alleen rationele analyses. In mijn verdere leven ben ik dan ook steeds op zoek gegaan naar wat mij en andere mensen nu werkelijk drijft. Dit heeft er toe geleid dat ik in 1997 mijn eigen coaching praktijk voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei ben gestart (zie ook www.collee.eu).

Door de jaren heen ben ik mij meer en meer gaan verdiepen in lichaamsgerichte en oosterse methodieken. Toen de Do-In Yoga 3 jaar geleden op mijn pad kwam werd ik geraakt door de eenvoud en verstilling en tegelijkertijd de enorm krachtige uitwerking van deze vorm van bewegen. In mijn lessen wil ik je dan
ook graag laten ervaren wat een weldaad voor lichaam en geest deze subtiele oefeningen zijn.

Marriët van Elewoud

Marriët van Elewoud

Holistisch Psycholoog - cursus Ontprikkelen - Rust & Kompas dagen

Als gevoelig mens beleef ik het leven intens en diep. Gaandeweg heeft het leven mij geleerd hoe ik bij mezelf kan blijven te midden van alle prikkels en indrukken. Ik ervaar iedere keer weer hoe voldoende rust, ruimte en tijd daaraan bijdragen en dat dit vraagt om vertragen, naar binnen keren en voelen. In de huidige tijd voor velen vaak best een uitdaging. Ik ben opgeleid tot Psycholoog, basic Do-In Yoga docente en Holistisch Coach, maar noem mezelf liever Mens. 

Ik geniet ervan om met kleine groepen mensen te ‘werken’ en samen te zijn, bijvoorbeeld middels het thema ‘ontprikkelen’ of tijdens de Rust & Kompas dagen. Ik voel me dan in mijn element. Ik bezit niet jouw antwoorden, maar wil je wel graag ruimte, tijd en rust geven om weer dichter bij jezelf te komen, bij jouw bron, jouw gevoel, jouw ‘zin’.