Cursus Ontprikkelen

Deze cursus is gericht op het loslaten van dagelijkse prikkels en spanningen, wanneer dat niet ‘zomaar’ gaat, of wanneer je beseft dat dàt jou zal helpen.
Voorop staat het ontdekken en ontwikkelen van jouw eigen inzichten en vaardigheden hierin.

Voor wie?

Voor volwassenen die een begrenzing ervaren in het (kunnen) ontspannen. Bijv. bij sensitieve personen, bij (herstel van) een burnout of wanneer je ‘s ochtends dieper uitgerust wakker wilt worden.
Maar ook voor professionals die dit thema in hun werk tegenkomen en middels ‘zelf ervaren’ daarna wellicht onderdelen mee willen nemen in het werken met klanten of cliënten, op een eigen passende manier.
En zeker voor diegenen die zich aangetrokken voelen tot dit thema en de manier van werken.

Manier van werken

‘Zelf ervaren en op jouw manier reflecteren’, ‘jezelf meenemen in stappen die bij je passen’, ‘vrijheid en zelfsturend leren’ zijn kenmerkend voor deze cursus. Dit doe je thuis door middel van de aangereikte informatie in de cursusmap, de oefeningen en voel- en schrijfopdrachten. Alles op jouw manier.

Tijdens de bijeenkomsten laten we ons eerst kort prikkelen door de informatie uit de cursusmap om daarna vooral de oefeningen te ervaren, en hier persoonlijke betekenis aan te geven. Er zullen ook momenten zijn waarin er ruimte is om stukjes van jouw ervaring te verwoorden en te delen, voor wie dat wil. Het gaat er daarbij niet om dat we elkaars verhalen daarin gaan kennen, of dat het een uitwisseling wordt. Het gaat er meer om dat je je eigen betekenis gaat voelen. Daar woorden bij zoeken kan soms helpen. We houden dit bewust kort zodat er enige rust en ruimte blijft.

Door wie?

Marriët van Elewoud is Holistisch Psycholoog, Do-In Yoga docent en sensitief mens. Ze nodigt je uit tot het je ‘eigen’ en passend maken van de aangeboden tools en begeleidt de bijeenkomsten zó dat een ieder bij zichzelf naar binnen kan keren en de bijeenkomsten zèlf ontprikkelend kunnen werken.

Wat komt aan bod?

In de cursusmap komen onderwerpen aan bod als geprikkeldheid, een actieve versus een ‘passieve’ manier van prikkels verwerken, het onbewuste en hoe daar contact mee te maken, het fysieke lichaam en het gevoel, het belang van voelen, het zelfherstellend vermogen, de links-rechts beweging in prikkelverwerking, de rol van de adem, jouw innerlijke houding en de rol van het strekken van het lichaam.

We ervaren bijvoorbeeld:
– milde strekkingen uit de Do-In Yoga.
– innerlijk contact maken met jouw lichaam en gevoel.
– de rol van de adem.
– BDR; verwerking via de links-rechts flow in de hersenen

Startdata

De eerstvolgende startdatum is woensdagochtend 27 februari en heeft gedurende 6 weken 3 bijeenkomstdata :

  • woensdag 27 februari (9.30 – 12.00 uur),
  • 17 april (9.30 – 12.30 uur)  
  • 8 mei (9.30 – 12.00 uur).

Bij voldoende aanmeldingen kan er met deze cursus gestart worden op maandag-, woensdag-, donderdag- of zaterdagochtenden.

We werken met kleine groepjes van maximaal 6 deelnemers.

Cursusprijs en opgave

De cursusprijs bedraagt:

  • € 245,- incl. btw voor particulieren.
  • € 245,- excl. btw voor btw-plichtigen welke een factuur wensen.

Je geeft je op per mail bij Marriët (info@kitaal.nl) en vermeldt:

– je naam, adres, telefoonnummer en mailadres.
– eventueel je bedrijfsnaam, werkgebied en btw-nummer (wanneer de kosten van deze cursus bedrijfskosten voor jou zijn).
– de startdatum van jouw voorkeur en of een andere startdatum een alternatief voor je kan zijn.
– stel je vragen of geef eventueel kort aan waarom je aan deze cursus deelneemt of wat je ervan verwacht.

Marriët neemt dan contact met je op om af te stemmen en te bevestigen.

Liever eerst persoonlijk contact?

Dat kan natuurlijk. Heb je vragen of wil je eerst gewoon even persoonlijk contact met Marriët dan kan dat natuurlijk. Bijvoorbeeld via de telefoon, of in de praktijk van Kitaal. Voel je die behoefte? Geef dat dan even aan.

Download hier de Spelregels.