Marriët van Elewoud

Marriët van Elewoud

Holistisch Psycholoog - cursus Ontprikkelen

Ik ben Holistisch Psycholoog, Do-In Yoga docente en eigenaar van Kitaal. Hiermee wil ik bijdragen aan ‘balans’ op allerlei manieren. In mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en zoektocht naar balans en gezondheid ontdekte ik hoe lichaam en geest zeer direct met elkaar verbonden zijn en elkaar over en weer beïnvloeden. Deze holistische mens-visie is meer gangbaar in het Oosten, waar ook de Do-In yoga haar oorsprong heeft. Tegenwoordig krijgen deze inzichten steeds meer plek binnen de westerse mens- en gezondheidswetenschappen. En worden ze door mijn eigen ervaringen ook steeds meer deel van mij.

Ik geniet ervan om met kleine groepjes mensen te ‘werken’, bijvoorbeeld middels het thema ‘ontprikkelen’.

Marina Prins

Marina Prins

Yoga docente - Yoga met Marina - dinsdagavond en vrijdagochtend

Ik woon in Vinkenbuurt (een buurtschap van de gemeente Ommen) samen met Peter en 2 (pleeg)kinderen. Mijn hobby’s, naast yoga, zijn hardlopen, zingen en wandelen.
Yoga betekent voor mij naar binnen keren, contact maken met mezelf, precies zoals het op dat moment is, vanuit liefde en zonder oordeel. Daarnaast houd ik met de yoga mijn lijf soepel en mijn energie kan meer doorstromen. Ik vind het fijn om Yoga lessen te geven, heb een achtergrond als Do-In Yoga docente en besteed in mijn lessen veel aandacht aan het aanwezig zijn in je lichaam en het voelen en respecteren van de grenzen van je lichaam. Als je een oefening niet of niet helemaal mee kunt doen, en in je gedachten de oefening wel doet, gebeurt er al veel.

Naast de Yogalessen bij Kitaal geef ik les in Vinkenbuurt in de ruimte die we bij ons huis hebben.

Jitske van Schaik

Jitske van Schaik

Yoga docente - Yoga met Jitske - maandagavond

Naast mijn baan in de hulpverlening en mijn werk als gewichtsconsulente geef ik ondertussen al een aantal jaar yoga-lessen. Ik heb een achtergrond als Pilates docente, Hot-Yoga docente en Vinyasa yoga docente. Mijn interesse om meer aandacht te besteden aan ontspanning en vitaliteit ontstond ongeveer 10 jaar geleden. Ik voelde zoveel druk van buitenaf om dingen te ‘moeten’ en legde mijzelf veel op. Ik ervaarde dat dit ook anders kon toen ik Yoga ging doen. Yoga leerde mij weer terug te keren naar de basis, terug naar mijzelf. En vanuit deze basis weet ik weer wat mijn grenzen zijn, wie ik ben en wat goed is voor mij.
In mijn yoga lessen besteed ik aandacht aan verschillende yoga houdingen, de ademhaling en meditatie op een
laagdrempelige manier. Ervaar meer rust door vanuit zachtheid naar jezelf te kijken en vanuit daar te
bewegen. Door op een zachte manier met jezelf om te gaan kun je je eigen innerlijke en fysieke kracht
weer voelen. Voel je erg welkom om bij mij een les te komen volgen.

Rianne Otte

Rianne Otte

Yoga docente - series Yin Yoga

Mijn naam is Rianne Otte-Schurink, eigenaar van Veerkracht-kinderyoga. Yoga geven is iets wat ik heel graag doe. Daarnaast heb ik nog andere werkzaamheden maar bovenal ben ik moeder van 2 kinderen en echtgenote. Ik heb altijd gewerkt met kinderen als groepsleerkracht. Ik help kinderen en volwassenen graag bij het (leren) ontspannen. Om prikkels te verwerken op een eigen manier en op een eigen moment.
Bij Kitaal geef ik een paar keer per jaar een serie van 8 lessen Yin Yoga.

Ook geef ik hier iedere maand Relax Yoga voor volwassenen, je kunt je hiervoor rechtstreeks bij mij aanmelden.